Paistikääryleet
PAISTIKÄÄRYLEET, TUMMAA TATTIKASTIKETTA, ROSMARIINIPERUNAT
8 kpl hirven- tai naudan sisäpaistiviipaleita á 100 g kpl
Wotkin’s Amiaispekoniviipaleita
Wotkin’s Kylmäsavupaistipateeta
suolaa
mustapippuria
katajanmarjoja
oksa tuoretta rosmariinia
oksa tuoretta timjamia
porkkanaa
sipulia
selleriä
0,5 l punaviiniä
0,5 l vettä
voita paistamiseen
- Nuiji paistiviipaleet ohuiksi levyiksi
- Mausta suolalla ja mustapippurilla
- Laita jokaisen paistilevyn päälle aamiaispekoni-viipale ja levitä päälle kylmäsavupaisti-pateeta.
- Käännä levyt rullalle ja sulje cocktailtikulla.
- Ruskista rullat pannulla voissa kauttaaltaan.
- Leikkaa kuoritut juurekset paloiksi ja laita ne uunivuokaan, lisää lihakääryleet, tuoreet yrtit, katajanmarjat ja nesteet.
- Paista uunissa 150 asteessa kannella peitettynä 1 ½ – 2 tuntia.
Tumma tattikastike
400 g herkkutatteja kuutioituna
2 kpl banaanishalottia silputtuna
1 rkl fariinisokeria
0,5 l siivilöityä kääryleiden haudutuslientä
1 rkl tuoreita timjamin lehtiä
voita
Maissitärkkelystä
- Sulata voi kattilan pohjalla.
- Lisää fariinisokeri, tatit, silputtu sipuli ja timjami. Anna hautua kunnes sipuli höyrähtää.
- Lisää kääryleiden haudutusliemi ja anna kiehua hitaasti kokoon n.1/3.
- Saosta kastike tilkkaan lientä sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Tarkista lopuksi maku.
Rosmariiniperunat
1 kg massaksi raastettua perunaa
suolaa
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
1 rkl smetanaa tai jogurttia
1 kananmuna
1 rkl maissitärkkelystä
voita paistamiseen
öljyä paistamiseen
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
- Muotoile ruokalusikalla kuorukoita ja paista ne runsaassa rasvassa keskikuumassa paistinpannussa kypsiksi tai uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Lisäkkeeksi sopii myös esim. paahdetut punajuuriviipaleet, juurespyreet ja sokeroidut karpalot.